
Tomatfoccaica |
4 portioner |
INGREDIENSER (Färdig foccaciamix går också att använda, följ då anvisningar på förpackningen) 25 g jäst 3 dl vatten, ljummet ½ dl olivolja 2 msk flytande honung 1 tsk salt ca 7 dl vetemjöl special 1 dl Gefleortens crème fraiche 1 förpackning röda och gula körsbärstomater ½ tsk torkad rosmarin ½ kruka färsk timjan flingsalt GÖR SÅ HÄR Smula jästen i en bunke och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olivolja, honung och salt. Tillsätt mjölet under omrörning till en deg och knåda i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter. Sätt ugnen på 225°. Häll upp degen på ett bakbord och lägg ut i en form, låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Klappa in crème fraiche runt om och ovanpå degen strax innan den ska in i ugnen. Det ger en härligt knaprig yta. Täck med delade körsbärs- tomater, torkad rosmarin, repad timjan och flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills det har fått fin färg. |