Oktober

V 40-41


 

Hej!

Jahapp sen sist då, ja de har ju regnat. Typ mest hela tiden. Man är lagom less på regn nu. Hur mycket finns det egentligen?? Hade ju varit 1000 gånger bättre om det kommit i somras när vi verkligen behövde det.           2 skörden ensilage vart ju minimal på grund av torka och ingen värme. Och nu står tredje skörden ensilage kvar ute på åkrarna och simmar runt i vatten. Det är inte ens ide att åka och försöka hämta hem balarna man kör sönder åkrarna och kör antagligen fast med traktorn på en gång. 
 
Nån som är grym ändå trots regn, lera och slask är ju Ruth. Trots stora vattenpölar och lera fixa hon undan djuren åt mig när jag skulle köra ut mat åt om. Lika taggad på jobb jämt. Där spelar inte väder någon roll. Skönt att hoppa in i traktorn en sväng tycker hon också som ni ser på bilden. Men nu är djuren inne i ladugården igen. Skönt för dom nu i detta ruskväder.
 
Hunnit med lite dans och partaj har jag också hunnit med. Min bästis har flyttat (alldeles för långt bort) också har hon fyllt år. Så då lär man ju ha inflyttnings fest. Super trevligt hade vi och jag tog sällskap av en gammal gymnasie kompis dit. Super kul att träffa gamla kompisar som man inte sett och pratat med på länge.
 
Idag har vi varit ett gäng på Högskolan i Gävle och börjat grävt gropar vi ska nämligen plantera 10 nya träd där. Då dom som stod där innan har dött av olika anledningar. Jag tog bästa platsen i lastmaskin så jag slapp blåsten och regnet ;)  Så som ni vet håller vi inte bara på med kossor och lantbruk. Utan håller på rätt mycket med olika entreprenad jobb. Med grävmaskin (inte den på bilden;), lastbilar och markskötsel. Det gäller att stå på många ben och ha maskinerna gå så mycket som möjligt. Och såklart duktig och bra personal!
 
Nu hoppas vi på att vädret blir mycket bättre så vi får hem vårat sista ensilage. Och att resten av bönderna i landet lyckas tröska sitt spannmål.
Vi är väldigt nöjda att vi precis lyckades tröska klart innan allt regn kom. Nu ska jag ta och tända lite ljus och kolla på tv en stund innan det
är dags att sova.